30 Aralık 2010 Perşembe

ŞEBNEM BEBEKLER

                                                        
                                                           ESKİLERE ÖZLEM
            Sabah işe gitmenin yolu annemin evinden geçer.Her sabah olduğu gibi tüm ev halkı Afrayı sabırsızlıkla bekler.Tam çocuklarla kreşimize gidiyorduk ki bir de ne görelim.Teyze Seda bize Afrayla kağıt bebekler yollamış.Hem de küçükken en çok oynamaktan zevk aldıklarımı.
            Ayşen,Gül ve Can bebek.Yasirin de çok hoşuna gitti.Annem de hemen gözlüklerini takıp makası eline aldı.Özenle kesmeye başladı kağıttan bebekleri.Afra pek ilgilenmedi bebeklerle.Yasir'in pek dikkatini çekti.Erkek bebek senin dedik,çok sevindi ananesi önce erkek bebeğin elbiselerini kesmeye başladı.Yasir:"Annanne astoronot kıyafetini kes."diye haykırıyorduŞimdi sabırsızlıkla eve dönmeyi bekliyor.Annanesi söz verdi erkek bebeğin kıyafetlerini kesip hazırlamak için.
            Birden çocukluğuma geri döndüm.Ne de çok severdim oynamayı kağıt bebeklerle.Bütün kırtasiyeleri tek tek dolaşırdım her çeşidini bulabilmek için.Kağıt bebek kolleksiyonum olmuştu.ŞEBNEM BEBEK DİYORDUK O ZAMANLAR.Hatta kendimiz kartondan yapardık.Çeşit çeşit elbiseler yapardık.O zamanlar stilist olmak isterdim.
          


29 Aralık 2010 Çarşamba

TEYZEM

                                                             NOEL TEYZE
         Ne var yani Hristiyanların noel babası varsa;benim de noel teyzem var.Hem onların ki gibi yılda bir kez uğrayıp sevindirmez beni.Neredeyse yılın her günü beni mutluluktan havalara uçurur.Hediyelere boğar.Sadece beni olsa o bizim sülalenin noel teyzesi,kimsecikleri unutmaz.
         Teyzem bize gelince bana bişey aldın mı?sorusunu sormaktan zevk alırım.Çünkü muhakkak almıştır.Ben daha dünyaya gelmeden başlamış ve son hız hala devam eder.
         Allah'tan dilerimki benim çocuklaıma da teyzelik yapar inşallah.

ÇEKİLİN YOLDAN GELİYOR KORSAN

                                                          YASİR KORSAN



Henüz iki buçuk yaşındayken ilk fotoğraf çekimlerimi gerçekleştirdim.Tabii bu fotoğrafçı Serkan abi açısından çok kolay olmadı.Tam fotoğrafım çekilirken:"Çekilin yoldan ben Yasir korsan"diyip gözümün tekini kapatıyordum.Serkan abiyi çok uğraştırdım doğrusu.Bu sene  nasıl olduysa yine aklıma gelmesin mi?SİZE DAHA ÖNCEDE SÖYLEMİŞTİM BEN HİÇBİR ŞEYİ UNUTMAM diye.Yine Serkan abimi çok uğraştırdım.

O BİR GÜLEN PRENSES:)

                                                         GÜLEN PRENSES
      Bakmayın küçük olduğuma,ben her gün:'Şimdi okullu oldum,sınıfları doldurdum,sevinçliyiz hepimiz,yaşasın okuluımuz.'şarkısını söylüyorum.
      Bundan iki üç hafata önce kreşimizin fotoğrafçısı çekime geldi.Annem de beni süsledi püsledi.(sponsor teyze kızı Afra)Fotoğrafçı çok beğendi duruşumu,söylediğine göre bir çok abi ve ablalara göre daha güzel poz veriyormuşum.


     Artık takdiri sizlere bırakıyorum....

27 Aralık 2010 Pazartesi

BUGÜN OKULU ASTIKKKKK

                                              ÜSTÜNÜZE AFİYET ÜŞÜTMÜŞÜM

     Bugün hiç keyfim yok.Gece çok rahatsızlandım.Ateşim yükseldi.Anneciğim uykusuz bir gece geçirdi.Sabah hala ateşim olduğu için annem ben ve Zümra okula gidemedik.Ben şimdi daha iyiyim.Çünkü evdeyim ve Afra bizde.
     İstediğim gibi çizgi film izliyorum,Afrayla oynuyorum.Galiba keyfim hızlı bir şekilde yerine geliyor.Şimdide annemin yapmış olduğu tostu afiyetle yiyorum.Ama yarın yine okul.....
     

YASİR'İN DİLİNDEN

                            YAŞASIN AHMET TALHALARA GİDİYORUZ


      Ben akraba ziyaretlerine çok önem veririm.Fırsat olsa da her gün Seda Teyzemlere,Ensar Dayımlara gitsek.Ama annem diyor ki Seda teyzem hep çalışıyormuş hiç evde değilmiş.Nasıl bir iş zihniyeti anlamadım gitti.Ensar dayımlarında evi çok uzakmış.Dedem de olmasa evden dışarıya çıkamayacağız galiba.
     Dün dedem ,ben,Zümra,annanem ve annem dayımlara gittik.Aysel yengem hünerli elleriyle bize nefis pastalar hazırlamış ama her zamanki gibi ben yine yemedim.Ama Zümra yengemin sıkmış olduğu meyve suyunu çok sevdi,annem verse bir bardağı bitirebilirdi.Ahmet Talhayla dayım benim için vazgeçilmez olan sünger boplu sütten almışlar tabi hayır diyemedim.Tek solukta bitirdim.
     Ahmet'in bütün oyuncaklarıyla doyasıya oynadım.Hatta Zümra Ahmet'in arabasına bindi ve çok eğlendi.
     Ben ve kardeşim anneciğimizi hiç üzmedik.Annem ikimize de teşekkür etti.
     Ahmetlere gitmek çok güzelmişşşşş

26 Aralık 2010 Pazar

ZÜMRA'NIN BİYOGRAFİSİ

  
                                          ZÜMRA SULTAN


        Bu gördüğünüz fotoğrafta henüz sizin gezegene teşrif olalı saatler olmuştu.Ben 30 Haziran 2010'da Ankara Çağ Hastanesinde dünya denilen gezegene geldim.O günden bugüne tam altı ay geçti.Yoğun bir çaba göstererek her şeyi keşfetmeye çalışıyorum.
        İki hafta önce mısır patlamasını andırırcasına iki dişim çıktı.Mısırın tavada patladığı gibi kolay olmadı tabi.Önce hasta oldum,sağolsun Necmettin Doktorum beni iyileştirdi.Ama açıkçası bu ilk diş çıkarma tecrübem bende korku ve endişe meydana getirdi.Acaba hep böyle zor ve zahmetli mi olacak?Eger hepsi böyle olacaksa daha çoooookkkk işimiz var demek.
        Ben biraz huylu bir bebeğim galiba.Annem ve abim benden çok çekiyorlar.Emzik denilen nesne ve biberonla aram hiç iyi değil;halbuki Yasir Abimin vazgeçilmezleriymiş bu nesneler.Nedense ben sevemedim gitti.Bazen yani canım isterse ikisinide kullanıyorum ama genelde canım hiç istemiyor:)
        Abimi çok seviyorum,hele zıplayınca kahkahalara boğuluyorum,abim zıplarken daha da bir sevimli görünüyor gözüme.Çığlık çığlığa ağladığım zamanlar bir tek abim susturabiliyor  abisinin balları diye nazlatarak beni.
       Teyze kızı Afrayı henüz tam keşfedemedim.Ama galiba o da iyi birisi,zaten iyi olmasaydı benimle her şeyini paylaşmazdı sanırım,onun sayesine bir giydiğimi annem bir daha giydirmiyor bana.Bütün bebeklik kıyafetlerini teyzemle bana göndermiş hala daha göndermeye devam ediyor.Tabi ilerideki en iyi arkadaşına yatırım yapıyor uyanık.Ben onun ileride en iyi kız arkadaşı olacağım.Annem onun için doğurmuş beni.Eminim ki Afrayla çok iyi anlaşacağız.
       Dayı oğlu Ahmet Talhayla birbirimizi henüz keşfedemedik ama onun da bana iyi bir abi olacağından hiç şüphem yok.
       En çok da Hasan dedeciğimi seviyorum.Onunla aramızda farklı bir bağ var.Onun şefkatli kolarında kendimi daha da bir güvenli ve huzurlu hissediyorum.Dedeciğim seni çok seviyorum.
      Şimdilik bu kadar annem artık maceralarımızı ve bizi sizlere gün be gün tanıtacak.
        

YASİR'İN BİYOGRAFİSİ



YASİR
Tanışma vakti geldi sanırım,Adım YASİR ABİÇ,14 Mayıs 2007 Ankara doğumluyum.Aynı zamanda doğuştan abaahçeliyim(yani fenerbahçeli)
     En belirgin özelliğim ben hiçbir şeyi unutmam.Öğrenimime ilk  iki yaş annanemin yanında,daha sonrasında ise Turkuaz anaokulunda devam etmekteyim.Anlaşılan o ki bu hayat okumakla biteceğe benzemiyor:)))
     Yaşım çoğunuza göre küçük olabilir ama şu 3,5'LUK YAŞANTIMDA NELER GELDİ BAŞIMA NELER....
     Hayatın acı gerçekleriyle yüzleşmem çok geç olmadı.Daha bebekliğimin baharında henüz iki yaşına girmeden Ahmet Talha diye bir bebek dünyaya geldi,Ensar dayımın oğluymuş.Tam bu kim nerden geldi neyin nesi anlamaya çalışırken,daha bir ay bile geçmeden Gutguduruna Afra dünyaya gelmesin mi?Oda canımdan çok sevdiğim Seda Teyzemin kızıymış.Bu kadarı da fazla dedim.Bütün dünyam bir anda karardı.Aman Allahım tahtım sallanıyor feryat figan nereye saldıracağımı bilemez bir hal aldım .İşin tuhaf yanI hala karar veremedim nereye saldıracağımı bu yüzden rast gele saldırıyorum her yere.))
       Bu başıma gelenler pişmiş tavuğun başına bile gelmemiştir heralde?
       Neyse tabi okumak kolay bu başıma gelen hadiseleri,benim küçücük bedenimin kaldırması pek kolay olmadı,bir anda abi olduk.Paylaşmak zorunda kaldım tüm sevgileri.Büyümek pek zormuş DEDİM KENDİ KENDİME.Bu  zor süreçteki hadiselerin ayrıntılarını zaman zaman paylaşacağım sizlerle.
      Asıl bomba etkisi yaratan,hadiseye gelelim.Tüm bunlar yetmiyormuşcasına bir de kardeş!Bu kadarı da fazla dediysem de kendi kendime nafile...Kendi gelmeden hediyesi geldi yaramazın.İyi bir şey zannettim önce.Öyle güzel bir otopark göndermiş ki bana bir an ben bile kandım.Neyse kısa süre sonra kendisi de geldi.
Veeeeeeeeee......

FARKLI BAKIŞ: YILIN EN İYİ REKLAMI, TÜRKCELİN GÜCÜ

FARKLI BAKIŞ: YILIN EN İYİ REKLAMI, TÜRKCELİN GÜCÜ

25 Aralık 2010 Cumartesi

Canım İsterse

Canım annem, doğduğumdan beri emzik ve biberon kullanmam için yoğun bir ısrar içerisinde.
Evet belki de onunda kendine göre haklı gerekçeleri vardır.
Tabiki bende de yoğun bir inat.
Altıncı ayıma adım atmaya hazırlanırken şu inadımı kırayım da şunları bir sevindireyim dedim.
Merve teyzemin elinden kaptığım gibi cup cup emmeye başladım emziği,
canım isterse..... :)))

Anne Ben Neden Uyumuyorum Biliyor Musun?

Neden uyumuyorsun oğlum dediğimde cevap şu oldu:
'Çünkü uyursam büyürüm....'
Kreşte öğretmenleri evde ben,babası hepimiz uyuması için baskı yapıyorduk.
O da inatla uyumak istemiyordu. Kreşte bütün çocuklar uyur;Yasir uyumaz.
İnat yaptığını düşünüyorduk açıkçası.
Halbuki bugün bunun bir inat olmadığını Yasir hepimizin yüzüne tokat gibi çarptı.
Teyze kızı Afva, Dayı Ahmet Talha, Abisinin balları Zümra küçük ;
benim oğlum neden büyük olsun   :))))))))))))))))

Biz Bir Aileyiz...

Evet Yasir'in dediği gibi biz bir aileyiz.
Mükemmel anne Elif, Kralların kralı Yasir ve Abisinin balları Zümra.
Biraz geç oldu ama temiz olmuştur inşallah.
Bugünden sonra burada bubukların marifetleini sizlerle paylaşacağız.
İşte geldik burdayız biz bu işte ustayızzzz...

AFACANLAR UYKUDA

!!! HOŞ GELDİK - HOŞ GELDİNİZ !!!   


 Şu ana kadar hiçbir şey yazamamıştım,malum iki afacan sayesinde.Bu bir başlangıç benim için. Tabiiki biraz da utanç. Seda ve Can Abi beni hırslandırdı. Öyle güzel yazılar yazıyorlar ki bir Türkçeci olarak kendimi kötü hissettim doğrusu ve yazma noktasında karar verdim.Rabbim sonunu hayır eder inşallah.